Αποκλειστικό: Οδηγούμε το ελληνικό Super K της Keraboss

Γιώργος Σαργιαννίδης (gsar@newsauto.gr), Φωτογραφίες: Γιώργος Σβολόπουλος

Καθίσαμε πίσω από το τιμόνι του Super K Keraboss, που πήρε επίσημα έγκριση τύπου και κυκλοφορήσαμε περήφανα με τις ελληνικές πινακίδες στους δημόσιους δρόμους της πόλης.

Μπορεί η είδηση του πρώτου ελληνικού αυτοκινήτου στην Ελλάδα να μας άφησε έκπληκτους τις τελευταίες ημέρες, αλλά για τους Παύλο και Στέλλα Κεραμπός ήταν ένα αποτέλεσμα που ήρθε μετά από σκέψη, μεράκι και αστείρευτη επιμονή.

Το newsauto δεν έχασε στιγμή και ήρθε σε επαφή με την εταιρεία για να μιλήσει και να οδηγήσει το αυτοκίνητο που κατασκευάζεται και συναρμολογείται εξολοκλήρου επί ελληνικού εδάφους, ονόματι KERABOSS SUPER K.

8 χρόνια «κολλημένο» στη γραφειοκρατία

Μόλις φτάσαμε στα γραφεία της Keraboss Cars Manufacturing μας περίμεναν από έξω τρία διαφορετικά Super K, ενώ τα τηλέφωνα δεν είχαν σταματήσει να χτυπάνε από ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο. Η ολιγόλεπτη συζήτηση με τον Παύλο Κεραμπός (βιαζόμασταν να οδηγήσουμε το Super K ) έγινε με σκοπό τη γενική ενημέρωση πάνω στο αυτοκίνητο και πως το Super K το έχει σαν… παιδί του. Αυτό φάνηκε από το πώς έλαμπε το πρόσωπο του κάθε φορά που αναφερόταν στο πρώτο του δημιούργημα που παίρνει έγκριση από το ελληνικό Υπουργείο Μεταφορών και κυκλοφορεί νόμιμα με ελληνικές πιστοποιήσεις.

Από την άλλη, η σύζυγος του Παύλου, Στέλλα Κεραμπός αποτελεί την αεικίνητη δύναμη της εταιρείας, με το μυαλό της να παιδεύεται κάθε δευτερόλεπτο για το πως το καλό μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερο. Μάλιστα, συζητήσαμε για το πόσο δύσκολο είναι ένα αυτοκίνητο να περάσει όλες τις σχετικές πιστοποιήσεις και πόσα μερόνυχτα πέρασαν για ολοκληρωθεί το πρότζεκτ Super K, το οποίο ήταν για… 8 χρόνια «κολλημένο» στην κρατική γραφειοκρατία.

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, η γραφειοκρατία είναι αυτή που θα σε κάνει ακόμα και να χάσεις τον στόχο σου. Σύμφωνα με τον Παύλο, ο μόνος λόγος που δεν κατάφεραν αρκετοί να φτάσουν μέχρι το τέρμα και να παράγουν ένα ελληνικό αυτοκίνητο είναι γιατί δεν είχαν υπομονή και επιμονή.

Αναμφίβολα το Super K δεν περνά απαρατήρητο

Όλα έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την πρακτικότητα και την… καλοπέραση των επιβατών

Στόχος, τουλάχιστον αυτή την περίοδο, δεν είναι η μαζική παραγωγή, αλλά η κατασκευή το πολύ 75 αυτοκινήτων το χρόνο. Άλλωστε, δεν είμαστε καμία αυτοκινητοβιομηχανία που… ρίχνει δισεκατομμύρια στην εξέλιξη και στην παραγωγή κάποιου νέου μοντέλου είπε χαρακτηριστικά ο Παύλος Κεραμπός. Επομένως, το Super K κατατάσσεται στα οχήματα μικρής σειράς παραγωγής Μ.Ο.Ι.Κ. (Μεμονωμένα Οχήματα Ιδιαίτερης Κατασκευής) και η τιμή του είναι περίπου στις 22.000 ευρώ (+ ΦΠΑ).

Λίγο πριν περάσουμε στο εσωτερικό και την οδηγική μας εμπειρία, η εξωτερική σχεδίαση είναι ιδιαίτερη, αλλά απόλυτα πρακτική. Όλα έχουν σχεδιαστεί με σκοπό τη διευκόλυνση και… την καλοπέραση τόσο των επιβατών όσο και του ιδιοκτήτη. Το μήκος του φτάνει τα 3,375 μέτρα, το πλάτος του τα 1,560 μέτρα και το ύψος του τα 1,590 μέτρα, ενώ το μεταξόνιο είναι 2,150 μέτρα. Παρά την εμφάνιση και τη γενναιόδωρη απόστασή του από το έδαφος, το αυτοκίνητο δεν χαρακτηρίζεται ως ένα off-road animal, αλλά ως ένα island car.

Αναλυτικότερα, αποτελείται από πολυεστέρα με το σασί να είναι γαλβανιζέΑυτά τα υλικά δεν επηρεάζονται από την υγρασία και το αλάτι της θάλασσας και απαιτούν ιδιαίτερα μικρή συντήρηση. Έτσι, ο κατασκευαστικός τρόπος και τα υλικά του Keraboss, το καθιστούν κατάλληλο για τα νησιά και τους επαγγελματίες του χώρου των ενοικιαζόμενων (rent a car).

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο newsauto