Ο Παύλος Κεραμπός, ιδρυτής της Keraboss Design, δραστηριοποιείται στο χώρο της βελτίωσης, τροποποίησης και κατασκευής αυτοκινήτων από το 1975. Ανάμεσα στις κατασκευαστικές του δουλειες περιλαμβάνονται εκδόσεις cabrio/hard-top ελληνικών αυτοκινήτων και επιβατικών και επαγγελματικών μοντέλων μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών.
Το 2008 μαζί με την σύζυγό του Stella Keraboss, ίδρυσαν την KERABOSS CARS MANUFACTURING, κατασκεύασαν και παρουσίασαν το “KERABOSS SUPER K”, που αποτελεί το πρώτο ελληνικό αυτοκίνητο. Το KERABOSS μετά από 14 χρόνια τιτάνιου γραφειοκρατικού αγώνα έλαβε πιστοποίηση και άδεια από το ελληνικό κράτος. Το KERABOSS αποτελεί πλέον νέο αυτοκινητικό Brand.

Σύντομη αναδρομή, στην σχεδιαστική – εξελικτική και κατασκευαστική μας πορεία στον χώρο των αυτοκινήτων.

Η εμπειρία μας στο χώρο του αυτοκινήτου και η ενασχόλησή μας, με το θέμα των αυτοκινητιστικών κατασκευών, ξεκίνησε  από τον Παύλο Κεραμπό το 1975.
Ο Παύλος Κεραμπός, ο δημιουργός του project,  εξελιγκτής και κατασκευαστής αυτοκινήτων, είναι το μεγάλο μας κεφάλαιο, η εμπειρία, η εκπαίδευσή, οι γνώσεις μας τεχνικές και εμπορικές.
Έχει το μεγαλύτερο Portfolio αυτοκινητιστικών εργασιών στην Ελλάδα, όλων εμπορικά και αισθητικά επιτυχημένων, πιάνοντας πάντα το σφυγμό της κάθε εποχής και έχοντας δημιουργήσει όλες τις μόδες των εποχών από το 1975.
Ένα project, δεν είναι απλώς ο σχεδιασμός του και η κατασκευή του. Είναι όλα όσα είναι ο δημιουργός του. Από τον χαρακτήρα του, τις γνώσεις του, την διορατικότητά του, την αισθητική του ισορροπία και την ποιοτική του προέλευση. Δηλαδή είναι η αντανάκλαση της προσωπικότητάς του.
Ο Παύλος Κεραμπός με το από βρεφικής ηλικίας πάθος του για το αυτοκίνητο,  ξεκινησε το 1966, με την συμμετοχή του σε αγώνες αυτοκινήτων με NSU TT, με πρώτο ξεκίνημα το Rally Acropolis, έως το 1972 με τελευταία συμμετοχή στο Rally Monte Carlo με Triumph 2.5 PΙ.
Από το 1975 ασχολείται με τον σχεδιασμό, εξέλιξη και κατασκευή αυτοκινήτων.
Το 1977 είχε την βιομηχανία αυτοκινήτων, SAFARI HELLAS που κατασκεύαζε τα τζιπ Safari με μηχανές VW. Προηγουμένως, είχε συντείνει στην εξέλιξη και των άλλων βιομηχανιών αυτοκινήτων, βάζοντάς τα εμπορικά στην αγορά πολύ δυνατά, από την πρώτη τους πώληση, της CITROEN PONY και τα FIAT της αυτοκινητοβιομηχανίας Ελλάδος. Κατόπιν ασχολήθηκε και με τις εξελίξεις τους κατασκευάζοντας Hard Top.
Το 1985, μετατρέπει και εξελίσει, το FIORINO της FIAT το φορτηγάκι, σε cabrio, που χάλασε κόσμο με μεγάλη λίστα αναμονής, διότι έδωσε την δυνατότητα στον απλό κόσμο, να έχει cabrio αυτοκίνητο, και να μπορεί να το πάρει και με δόσεις, διότι τα επαγγελματικά είχαν 24 μήνες χρηματοδότηση επισήμως.                                       
Τότε τα cabrio αυτοκίνητα ήταν πανάκριβα υπερπολυτελείας. Φανταστείτε ένα φορτηγάκι να μετατρέπετε σε cabrio, για αυτό χάλασε κόσμο. Η γενιά εκείνης της εποχής το θυμάται πολύ καλά.
Το 1990 μετέτρεψε τα MINI COOPER, σε cabrio, με ιδιαίτερες αρμονικές γραμμές,  που έγραψαν και αυτά μια άλλη ιστορία.
Καθώς επίσης και τα POLSKI Pick Up και POLONEZ Pick Up σε King Cabs, δηλαδή σε διπλοκάμπινα, μεταλλάσσοντας τα σε εκπληκτικής ομορφιάς ξεπουλώντας η αντιπροσωπεία, όλο το stock.
Το 1992  ο σχεδιασμός και η καταπληκτική μετατροπή που έκανε σε Cabrio, του FIAT Cinquecento, που τον έκανε γνωστό στα Rent a car, είχε αφήσει άφωνους τους Ιταλούς, που τα έβλεπαν στα νησιά και δεν πίστευαν στα μάτια τους.
Με την cabrio αυτή μετατροπή, το cinquecento, γνώρισε τεράστια επιτυχία στα ελληνικά νησιά, με τους τουρίστες να είναι σε waiting list, περιμένοντας να τα νοικιάσουν και σε διπλάσια τιμή.
Παράλληλα μετέτρεψε  το Workman Pick Up της Skoda το φορτηγάκι επίσης σε cabrio και σε πολλαπλού τύπου φόρτωσης και το Skoda Favorit σε Full Cabrio και σε Open Top. Την ίδια χρονιά, κατασκεύασε και τα ξύλινα ταμπλό για όλα τα Skoda της Ελληνικής αντιπροσωπείας, που έδωσαν άλλη αίγλη στα αυτοκίνητα και τους άλλαξαν και κατηγορία εκείνη την εποχή, διότι ο απλός κόσμος, που έπαιρνε τότε τα Skoda, είχε την αίσθηση ενός πολυτελούς αυτοκινήτου, με ξύλινο ταμπλό.

Rally Acropolis 1966
Ένα αυτοκίνητο έργο τέχνης Wolseley Hornet 1966, Cabrio by Keraboss
Previous
Next

Το 2008, δημιούργησε μαζί με την Stella Keraboss, το πιο τελευταίο τους επίτευγμα.

Την κατασκευή για παραγωγή του πρώτου Ελληνικού Αυτοκινήτου “KERABOSS SUPER K”. Το 2022 μετά από 14 χρόνια τιτάνιου γραφειοκρατικού αγώνα το “KERABOSS SUPER K” αποτελεί το πρώτο Ελληνικό αυτοκίνητο που πήρε έγκριση και κυκλοφορεί επισήμως στους δρόμους.
Το “KERABOSS SUPER K” απευθύνεται σε κοινό με νεανικό και μοντέρνο τρόπο ζωής, ανεξαρτήτου ηλικίας. Είναι κάτι αντίστοιχο, με τα παντελόνια τύπου jeans, που φοριούνται σε κάθε περίσταση. Δημιουργεί ευχαρίστηση όχι μόνο βλέποντάς το, αλλά και οδηγώντας το, για του λάτρεις της οδηγικής απόλαυσης, με την απίστευτη ευστάθεια του και τα καταπληκτικά του φρένα.
Το “KERABOSS SUPER K”, είναι ένα ΝΕΟ αυτοκίνητο και όχι άλλο ένα. Όταν το αποκτήσετε, μπαίνετε σε ένα εντελώς διαφορετικό κόσμο, συναρπαστικού lifestyle, ελευθερίας, νεανικότητας, οδηγικης απόλαυσης. Κατασκευασμένο για να ζει κανείς μαζί του 365 μέρες το χρόνο.