4troxoi – Οδηγούμε το ελληνικό KERABOSS Super K “Summer Edition”

Tο ελληνικό αυτοκίνητο που έκανε αίσθηση στην αγορά, επανέρχεται, με μια νέα έκδοση, αποδεικνύοντας ότι πίσω από το Keraboss Super K, υπάρχει έμπνευση και δημιουργία από τους ανθρώπους που τρέχουν αυτό το project.

Γραφει ο Γιάννης Καλογερόπουλος – 4troxoi

Ένα χρόνο σχεδόν μετά την πρώτη παρουσίαση του Keraboss Super K, ο αεικίνητος και δημιουργικός Παύλος Κεραμπός μαζί με τη σύζυγό του Στέλλα Κεραμπού, που είναι το μυαλό, η ψυχή και τα χέρια της ελληνικής εταιρείας, επανέρχονται, με μια νέα έκδοση της μοναδικής δημιουργίας με… γαλανόλευκο χρώμα που έκανε αναμφίβολα αίσθηση στην αγορά.

Ξεπερνώντας κάθε σκόπελο, η Στέλλα και Παύλος Κεραμπός ή με αντίστροφη σειρά, -καθώς δεν έχουν τέτοια προβλήματα-, αντιμετώπισαν με σθένος την κρατική αρτηριοσκλήρωση, δίνοντας τη δική τους μάχη, μόνοι, χωρίς καμία βοήθεια, δημιουργώντας ένα ελληνικό αυτοκίνητο, με έμπνευση και αστείρευτο μεράκι. Κάτι που αποτυπώνεται στο αμάξωμα του Keraboss Super K, το οποίο διακρίνεται για τη χειροποίητη κατασκευή του, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη δυναμική αισθητική του.

Keraboss Super K Summer Edition

Δεν βγαίνει από κάποιο μεγάλο εργοστάσιο ή μια γραμμή παραγωγής, όπου κάθε άνθρωπος ή μηχανή έχει να επιτελέσει ένα συγκεκριμένο έργο. Εδώ, στην οδό Βριλησσού, στο Πολύγωνο, τα πράγματα έχουν περισσότερο συναίσθημα και προσωπική εργασία.

Από τα χέρια της κ. Στέλλας, όπως παραδέχεται με καμάρι και ο ίδιος ο Παύλος Κεραμπός, η οποία χωρίς δισταγμό έβγαλε μπροστά μας με δυο κινήσεις τις πόρτες του αυτοκινήτου, αποκαλύπτοντας το εσωτερικό της νέας έκδοσης «Summer Edition» του Super K.

Δεν είναι κάποιο νέο μοντέλο, αλλά μια νέα εκδοχή, η εξέλιξη του Super K που είδαμε ένα σχεδόν χρόνο πριν. Με όμορφες λεπτομέρειες που προέκυψαν από τα ανήσυχα μυαλά του Παύλου και της Στέλλας, που αφουγκράστηκαν τις απόψεις των κατόχων, αλλά και τις ανάγκες για ένα ακόμα πιο διαφορετικό όχημα, που δίνει πιο περιπετειώδη χαρακτήρα στο ξεχωριστό Keraboss Super K Summer Edition.

Κατασκευασμένο όπως και η αρχική έκδοση, εξολοκλήρου στο χέρι από την Keraboss Cars Manufacturing, με πολυεστερικό αμάξωμα και γαλβανιζέ σασί, η έκδοση Summer Edition διακρίνεται για τους μεγαλύτερους τροχούς του, 205/70 σε ζάντες αλουμινίου 15 ιντσών. Του δίνουν «αέρα» και καλύτερο πάτημα. Δείχνει ότι μπορεί περισσότερα και το επιβεβαιώνει από την πρώτη επαφή. Οι εμπρός προφυλακτήρες τώρα είναι λοξά κομμένοι και φέρνουν σε κοινή θέα τους μεγάλους τροχούς, χαρίζοντας παράλληλα μια πιο δυναμική εικόνα στο Keraboss Summer Edition.

Επιπλέον, η νέα, ειδική έκδοση, ξεχωρίζει για το μεγαλύτερο πίσω παράθυρο, που ενισχύει την αίσθηση του μήκους και επιτρέπει να μπει περισσότερο φως στην καμπίνα. Στην πράξη το Keraboss Summer Edition δεν είναι μακρύτερο από το Super K, καθώς διατηρεί τις ίδιες διαστάσεις, με μήκος 3.375 χλστ. Ανάλογα και οι υπόλοιπες διαστάσεις έχουν παραμείνει ίδιες, με πλάτος 1.560 χλστ. και μεταξόνιο 2.150 χλστ.

Διαστάσεις που του χαρίζουν ευελιξία για να κινηθεί με άνεση στους δημόσιους δρόμους. Εξάλλου το Keraboss Super K Summer Edition που εντάσσεται στην κατηγορία «Μεμονωμένων Οχημάτων Ιδιαίτερης Κατασκευής», έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις και πιστοποιήσεις για κυκλοφορίας στους δρόμους της χώρας μας. Με τους νέους, μεγαλύτερου προφίλ τροχούς, πατάει πιο θετικά, με μεγαλύτερη προσφερόμενη άνεση.

Στιβαρό σε εικόνα, με δυναμική militaire αισθητική, που το κάνει να μοιάζει όχημα παντός εδάφους. Δεν απέχει από την πραγματικότητα, ειδικά σ’ αυτή την έκδοση με τους μεγάλους τροχούς, που ταιριάζουν στη φιλοσοφία του all terrain. Δεν έχει τετρακίνηση, αλλά, οι compact διαστάσεις του και το μικρό βάρος του, λειτουργούν ευεργετικά στο δρόμο και ακόμα περισσότερο εκτός αυτού.

Πέρα από τα ελληνικά στοιχεία που προαναφέραμε και αφορούν το σασί και το αμάξωμα από πολυεστέρα, τα μηχανικά μέρη αποτελούν «δάνειο» από τη smart. Πιο αναλυτικά για την κίνηση φροντίζει το γνωστό μοτέρ της Mitsubishi, από το smart δεύτερης γενιάς, με χωρητικότητα 1,0 λίτρου και απόδοση 72 ίππων. Για τη μετάδοση που περνάει στους πίσω τροχούς φροντίζει ένα αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο 5 σχέσεων, με δυνατότητα σειριακής λειτουργίας.

Για να μπεις στο εσωτερικό θα πρέπει να σκαρφαλώσεις στο αμάξωμα περνώντας πάνω από το φαρδύ μαρσπιέ. Μελετημένο για ακαμψία και όχι για να δοκιμάσει τις γυμναστικές δεξιότητες οδηγού και συνοδηγού. Το λιτό εσωτερικό προσφέρει μια ζεστή αίσθηση, καθώς σε αγκαλιάζει. Τα όργανα γνωστά επίσης, αν έχεις οδηγήσει smart, όπως και τα χειριστήρια. Απλή η εργονομία, χωρίς περιττά στοιχεία εξοπλισμού, παρά μόνο τα βασικά, έχοντας και κλιματισμό.

Το «δικό μας» Summer Edition ανοίγει κιόλας, στο πάνω και στο πίσω μέρος, δημιουργώντας έναν στροβιλισμό αέρα στην καμπίνα. Κάτι που θα εκτιμήσεις όταν θελήσεις να έρθεις πιο κοντά στη φύση και ιδιαίτερα στην περίπτωση που επιλέξεις να αφαιρέσεις και τις πόρτες. Αυτό γίνεται με απλές κινήσεις και χωρίς κόπο.

Με απλές κινήσεις η Στέλλα Κεραμπός αφαίρεσε την πόρτα του Summer Edition

Στην ειδική αυτή έκδοση που οδηγήσαμε, με τους μεγάλους τροχούς, εκτιμήσαμε τη βελτιωμένη άνεση. Τόσο στην άσφαλτο, όσο και στο πατημένο χώμα. Αναρριχάται σε σημεία που ίσως να μην περίμενες για ένα μοντέλο με κίνηση στους δύο τροχούς, χωρίς ωστόσο να διεκδικεί τον τίτλο του off road animal.

Είναι εύκολο στην καθημερινότητα, σβέλτο σε γενικές γραμμές, παρά τη γνωστή υστέρηση που παρουσιάζει το κιβώτιο στις γρήγορες αλλαγές. Αν επιλέξεις έναν πιο ήπιο ρυθμό θα το απολαύσεις περισσότερο, καθώς στόχος δεν είναι οι υψηλές ταχύτητες, αν και οι προδιαγραφές του κατασκευαστή δίνουν μέγιστη ταχύτητα 145 χλμ./ώρα.

Η εξοικείωση μαζί του σου επιτρέπει να δεις την άλλη πλευρά του, την πιο αγχολυτική, την πιο διασκεδαστική.

Αυτή που θα ταίριαζε σε ένα νησί, με τους πιο χαλαρούς ρυθμούς, εκεί που το Keraboss Super Summer Edition θα μπορούσε να έχει «πεδίο δόξης λαμπρό», με όπλα το γαλβανιζέ σασί και το πολυεστερικό αμάξωμα, που είναι… αλεξίσφαιρα στο αλάτι και τη σκουριά. Μοιάζει ιδανικό για εταιρείες ενοικιάσεων της νησιωτικής Ελλάδας. Ανοιχτό, με ευχάριστο χαρακτήρα και απλά μηχανικά μέρη, που συμβάλουν στο περιορισμό του κόστους συντήρησης.

Όσον αφορά την τιμή του, αυτή ανέρχεται στα 22.000 ευρώ, χωρίς ΦΠΑ, που, τηρουμένων των αναλογιών και δεδομένης της ιδιαίτερης, χειροποίητης κατασκευήςπεριορισμένης παραγωγής, είναι δικαιολογημένη. Εξάλλου το Keraboss Super K Summer Edition παίζει σε μια κατηγορία μόνο του, χωρίς ανταγωνισμό, που αποτελεί μια μοναδική πρόταση για αυτόν που θέλει να ξεχωρίζει.

Διαβάστε ολόκλξηρο το άρθρο στο website 4troxoi