“Παυλος Κεραμπός” – Γραφει ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου, 4TROXOI

Γραφει ο Στράτης Χατζηπαναγιώτου, 4TROXOI

– Ένας αρσενικός παλαιάς κοπής, έντιμος, δημιουργικός και φίλος… Ποιο όμως είναι το μυστικό που τον κρατάει αναλλοίωτο, παρά το πέρασμα του χρόνου;

Ένας αρσενικός παλαιάς κοπής, έντιμος, δημιουργικός και φίλος… Ποιο όμως είναι το μυστικό που τον κρατάει αναλλοίωτο, παρά το πέρασμα του χρόνου;

Τον Παύλο τον γνώρισα προ αμνημονεύτων ετών από τον κοινό μας φίλο Μανώλη -ΡΟΝ- Χαλιβελάκη. Διαφορετικοί, αλλά και με πολλά κοινά, που συνδέονται κυρίως με την ξεχασμένη έννοια της φιλίας, ό,τι χαρακτηρίζει αρσενικά παλιάς κοπής, όπως είναι και οι δύο τους.

Παύλος Κεραμπός: ο Mr Mini Cabrio

Έχει δημιουργήσει σε διάφορα επίπεδα ο Παύλος, και δημιουργεί. Σήμερα, ταξιδεύοντας στην έβδομη δεκαετία της ζωής τους, αυτός ο ανήσυχος τύπος, που μεταφράζει την τρέλα του ακατόρθωτου σε δημιουργικό πάθος, έχει βρει το μαγικό ελιξίριο ώστε να συνεχίζει. Διαχρονικά με project πολύ μπροστά από την εποχή τους, και αν άλλοτε ήταν σημείο αναφοράς το άψογα «κομμένο» Mini, σήμερα αποτελεί ευρύτερη πρόκληση το Keraboss Super K.

Χειροποίητο με το σωστό άρωμα, και είναι επιλογή των δημιουργών, του Παύλου και της συζύγου του Στέλλας, να έχει το καθένα μια διακριτική διαφορά από το άλλο. Πέρα από το χρώμα και τον εξοπλισμό. Ίδιες προδιαγραφές, απαράλλαχτος χαρακτήρας με ατού την ποιότητα, αλλά ψάξε και δε θα τη βρεις τη διαφορά στη λεπτομέρεια, επιλογή τους που προδίδει το «επί προσωπικού» του εγχειρήματος.

Ο Παύλος

Γεννήθηκε σε E–Type, έζησε με ΜΚ2 και σήμερα στενοχωριέται που δεν έχει χρόνο να απολαύσει την ιδιαίτερη καλά φυλαγμένη Harley και το Lotus 7. Σε έκδοση «φαρδύ πίσω», και οι ειδικές εκδόσεις ήταν πάντα οι αγαπημένες του. Πρόδιδαν το στυλ του, και αν τον συναντούσες στα δυνατά χρόνια, σε ηλικία 35-45-55, καταλάβαινες ότι έχεις απέναντί σου έναν άνθρωπο με γούστο. Ιδιαίτερος. Δεν ήθελε να προκαλεί, του ήταν αδιάφορο τι εντύπωση δημιουργούσε και του αρκούσε να του αρέσει η εικόνα του, καθρέφτης και της ψυχής του. Ο Παύλος Κεραμπός, σε απόλυτη ισορροπία με τον ίδιο του τον εαυτό, άνθρωπος δοτικός και σε συναισθήματα, ό,τι άλλωστε προδίδει και η προσωπική του ειδική διαδρομή στη ζωή.

Σε παράλληλη πορεία με τη δημιουργικά Τέλεια Διαδρομή, σε επαγγελματικές ασκήσεις υψηλού ρίσκου.

Η Στέλλα

Η κ. Κεραμπού χωρίς αρίθμηση, που άλλωστε δεν της ταιριάζει, όντας μοναδική, δεν κρατάει μαχαίρι. Χειρίζεται όμως το κατσαβίδι και τα κοπτικά του πολυεστέρα με μαεστρία, όπως τα «βαφτικά» της. Σε τέλειο συντονισμό με τον άνθρωπό της, βαθιά ερωτευμένη με την ευφυΐα του, με την ευγένεια κοινό τους χαρακτηριστικό. Με στυλ απροσδιόριστο και μη μετρήσιμο, και μπορεί ο Παύλος να ζωγραφίζει μόνος και αφηρημένα, αλλά το κλειδί, στη δημιουργική στην κατασκευαστική τους προσπάθεια, είναι η Στέλλα.

Άνθρωπος 1/2, αφού ξέρει πολύ καλά να φτιάχνει το Buggy, να το προωθεί και να το πουλάει. Με τσαμπουκά και επιθετικά, αφού ξέρει τι ακριβώς φτιάχνει, ενώ γνωρίζουν την αξία της προσπάθειάς τους, που θα ήταν λαμπερή και σε πτήση, σε άλλη, πραγματικά προηγμένη χώρα.

Χωρίς τις αγκυλώσεις του δικού μας, του ελληνικού συστήματος της καχυποψίας, όταν όλα είναι έντιμα και υγιεινά.

Όπως σε παραμύθι

Η ιστορία του Παύλου γενικώς, και της Στέλλας και του Παύλου ειδικώς και επί του προκειμένου. Δυστυχώς, δεν προκύπτει Έλληνας δράκος ώστε να δημιουργείται ενδιαφέρον στο ράλλυ της αρπαχτής, οπότε είναι η σχετικά υψηλή τελική τιμή, όπως σε κάθε τι περιορισμένης παραγωγής, που το περιορίζει στην αγορά των ενοικιαζόμενων. Προσφέρεται για τα νησιά μας, για την πόλη και την επαρχία, για τα βουνά και τα λαγκάδια, αρκεί βέβαια να νικηθούν οι ανασφάλειες και οι κουτοπονηριές στελεχών της κρατικής μηχανής, ώστε να “πετύχει” ανταγωνιστική τιμή.

Κακά τα ψέματα, ανταγωνιστική πρόταση δεν προκύπτει, και αναζητείται ο θαρραλέος κυβερνητικός που θα το τοποθετήσει στη σωστή θέση, στο σωστό κάδρο, ως και Παροχή Υπηρεσιών στον Ελληνικό Τουρισμό._ Σ. Χ.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο website 4ΤΡΟΧΟΙ